Bodor Major

TÖRTÉNETÜNK

A kezdetek

A Bodor Major életre hívásának első gondolata 2003-ban, immáron 20 éve merült fel bennünk. Grandiózus tervezés  után, az 50 hektáros területen 2006.06.06-án nyitotta meg kapuit vendégei előtt lovas és szabadidő parkunk.

1-2 épülettel és kialakított helyszínnel, de annál nagyobb lelkesedéssel indultunk el, és már az első éveinkben folyamatosan növekedett az igény az egyre nagyobb és komplexebb rendezvények iránt, amit egyre nagyobb beruházás követett. 

Rendezvényeink

Elég csak a több száz, fős esküvőkre, olykor akár ezer fős céges rendezvényekre gondolni, vagy Magyarország legnagyobb vállalatainak csapatépítőire és azokra a lovas bemutatókra, melyekre akár hazánk határain túlról is érkeztek vendégek.

Komplex, akár több napos programjaink során a legkisebbektől kezdve az összes korosztály megtalálhatta magának azt a programot, amely biztosította a kikapcsolódását, hiszen kalandparkkal, ugrálóvárral, népi játékokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, sportolási lehetőségekkel – és természetesen a lovas élettel kapcsolatos aktivitásokkal vártuk látogatóinkat.

Vendéglátás - Kemencés Csárda

Kemencés Csárdánk igazi magyaros hangulattal, grill és kemencés ételekkel összesen akár 500 főnek adott helyet, teraszának látványkonyhája pedig tovább fokozta az étvágyat.

A csárda tökéletes helyszíne az a’la carte fogyasztáson túl pl. céges partiknak, esküvőknek, születésnapi grillezésnek vagy cigányzenés ebédnek.

Vendéglátás - Pajta Kocsma

Pajta Kocsmánkat 2014-ben ismerhette meg a közönség, neve pedig abból fakad, hogy a régi pajtában lakó lovakat kiszorította a közakarat!

Komolyra fordítva a szót, a hatalmas érdeklődésre tekintettel a major vendéglátói kapacitásának emelése vált szükségessé, így döntöttünk a zöld környezetben álló épület átalakításáról egy könnyed, teraszos helyszínné.

Négylábú barátainknak sem kellett szomorkodnia, hiszen számára egy új, még modernebb lakhelyet építettünk.

Szállás

A major területén található Lipicai Panzió és Lipicai Vendégház 70 szobája több, mint 100 fő számára nyújt kényelmes szálláslehetőséget.

A 2-3 ágyas skandináv stílusban berendezett barátságos szobák tágas, zuhanyzós fürdőszobával, központi fűtéssel / légkondicionálással és mini televízióval állnak a vendégek rendelkezésére. 

Átmeneti bezárás

2017 - 2019

2017-ben sajnos a menedzsmentben történt változások miatt egy rövidebb bezárás elé néztünk, ezt ugyanakkor kitűnő lehetőségnek tartottuk arra, hogy 10 éves működésünket átgondolva, emelhessünk szolgáltatásaink minőségén és bővíthessük lehetőségeink palettáját.

2019-ben, megújult csapattal és friss erővel vágtunk neki a Bodor Major újjáélesztésének, akkor azonban új, nem várt akadályba ütköztünk: a COVID-19 világjárvány talán a vendéglátó és rendezvény ipart sújtotta leginkább, így a kezdeti lendület ellenére csúsztatnunk kellett az indulás dátumát.

2023 - Egy új kor kezdete

Most, 2023-ban, alapvető értékeinkre koncentrálva, limitált, mégis magas minőségű szolgáltatásokkal lépünk újra piacra – első sorban a bértartásra koncentrálva.

A környéken egyedülálló fedelessel, 30 férőhelyes istállóval, jártatóval és elismert szakemberekkel biztosítjuk, hogy bértartóink a lehető legtöbbet nyújthassák lovaiknak.

Célunk, hogy év végére ismét vendégeket fogadhassunk vendéglátó egységeinkben, valamint panzióinkat is újraindíthassuk, így lehetővé téve, hogy a 2024-es szezonban ismét változatos programokkal várhassuk új és visszatérő vendégeinket.