A téli ruhatár összeállítása nőknek

Csak azért mert beköszönt a hidegebb időszak, nem kell lemondani a divatos öltözködésről. Sőt, ha jobban belegondolunk, mivel több ruhát viselünk a hidegben, így sokkal több, változatosabb lehetőségünk van divatosan öltözködni. Nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó külön téli kollekciókat készít minden évben.

A téli ruhatár összeállításának alapját az időjárás elleni megfelelő védelem kell, hogy adja. A megfelelő védelem mellett is lehet divatos ruhákat találni, ma már nem megy ez a divat rovására.

Minden téli ruhatárban kell, hogy szerepeljen legalább egy pár meleg, vízálló csizma vagy bakancs. Ez lehet hagyományos, magassarkú, magas szárú stb. is, éppen az aktuális divatnak vagy a stílusunknak megfelelő.

Szintén nagyon fontos a télikabát helyes megválasztása. A divat szempontjából arra kell figyelni, hogy minél többi téli ruhához passzoljon a kabát, mert jellemzően egy-két télikabátja szokott csak lenni az embereknek, a többi ruhából viszont sokkal nagyobb a választék, ezekhez kell igazodni.

A kabát alá érdemes valamilyen pulóvert, meleg felsőt is húzni, főleg, ha sokat tartózkodunk a szabadban. A vastagabb pulóverek mellett az őszi-tavaszi alkalmi felsők télen is viselhetők, ha elég meleg télikabátot vásároltunk.

A téli kiegészítők közül a sapka és a sál ma már szinte elengedhetetlenek. Nem csak védelmet nyújtanak, hanem az öltözéket is nagyon jól fel lehet velük dobni. Egy divatos téli ruhatárba több sapka és sál is kelleni fog.